Connect with us

ActualNews.ro

ActualNews.ro

De ce ne îngrășăm dacă mâncăm prea mult zahăr: efectele negative asupra sănătății

Sănătate

De ce ne îngrășăm dacă mâncăm prea mult zahăr: efectele negative asupra sănătății

De ce ne îngrășăm dacă mâncăm prea mult zahăr: efectele negative asupra sănătății

Consumul excesiv de zahăr este una dintre principalele cauze ale obezității în societatea modernă. Zahărul este adesea ascuns în alimente procesate precum băuturile carbogazoase, sucurile, produsele de patiserie și chiar în produsele alimentare considerate sănătoase, cum ar fi cerealele pentru micul dejun. Consumul excesiv de zahăr poate duce la acumularea de grăsime în jurul taliei, ceea ce crește riscul de diabet de tip 2 și bolile de inimă.

Zahărul este foarte dens caloric, ceea ce înseamnă că conține multe calorii într-o cantitate mică. De exemplu, o lingură de zahăr conține aproximativ 20 de calorii. Dacă adăugăm zahăr în cafea sau ceai sau îl adăugăm la alte alimente, ne putem da seama că adăugăm calorii suplimentare în dieta noastră, fără să ne dăm seama.

Excesul de zahăr poate, de asemenea, să perturbe echilibrul hormonal al corpului, ceea ce poate duce la creșterea poftei de alimente dulci și la o creștere a apetitului. Acest lucru poate duce la o alimentație nesănătoasă și la acumularea de grăsime.

De asemenea, zahărul poate afecta nivelul de glucoză din sânge, ceea ce poate duce la o senzație de foame chiar și după ce am mâncat suficient. Aceasta poate duce la consumul de alimente în exces și, în cele din urmă, la acumularea de grăsime.

Să nu uităm că zahărul este adesea utilizat ca un conservant sau ca un ingredient pentru a-i da gust alimentelor, acest lucru face ca acesta să fie prezent în multe alimente procesate, care deja au un continut ridicat de calorii.

În concluzie, consumul excesiv de zahăr poate duce la acumularea de grăsime și la obezitate. Este important să fim conștienți de cantitatea de zahar pe care o consumăm și să încercăm să limităm consumul de alimente procesate care conțin zahăr adăugat. Este recomandat să alegem alimente cât mai naturale și să evităm băuturile carbogazoase, sucurile și produsele de patiserie. De asemenea, este important să ne asigurăm că obținem suficiente vitamine și minerale din alimentele pe care le consumăm și să ne menținem o activitate fizică regulată pentru a menține o greutate sănătoasă. Prin urmare, putem preveni o serie de probleme de sănătate cum ar fi obezitatea, diabetul, bolile de inimă și chiar cancerul prin reducerea consumului de zahăr și prin adoptarea unei alimentații echilibrate.

Informatiile publicate de actualnews.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar în limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o încalcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor si atrage consecintele prevazute de aceasta.

Jurnalist la mai multe publicatii online, dar si la Radio/TV. CEO la actualnews.ro, ytb.ro, avramflorea.ro, jurnalulromaniei.info, observatorulromanesc.info si magazinul selectshop.ro. Si-a inceput activitatea de Jurnalist din 2016

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Sănătate

To Top