Connect with us

ActualNews.ro

ActualNews.ro

De ce ar trebui să includeți gutuile în dieta dvs.: 9 beneficii pentru sănătate

Sănătate

De ce ar trebui să includeți gutuile în dieta dvs.: 9 beneficii pentru sănătate

De ce ar trebui să includeți gutuile în dieta dvs.: 9 beneficii pentru sănătate

Toamna este un anotimp plin de bogății, iar una dintre aceste bogății sunt gutuile. Aceste fructe au un parfum și un gust aparte, amar, care le face unic. Dar gutuile nu sunt doar delicioase, ci și extrem de benefice pentru organism. Iată 10 motive pentru care ar trebui să includeți gutuile în dieta dvs.

  1. Gutuile ajută la funcționarea optimă a ficatului. S-a constatat că gutuile au efecte benefice pentru ficat datorită substanțelor din coaja lor care inhibă dezvoltarea microorganismelor responsabile de declanșarea diferitelor forme de hepatită.
  2. Gutuile au capacitatea de a distruge celulele canceroase, ceea ce le face recomandate pentru persoanele care suferă de această boală sau ca măsură preventivă. Pot fi mâncate ca atare sau sub formă de suc.
  3. Gutuile conțin o cantitate mare de fier, potasiu, calciu, fosfor, cupru și magneziu, precum și vitaminele A, B și C. Vitamina C previne apariția răcelii și gripei, iar magneziul ajută la eliminarea stărilor de oboseală.
  4. Parfumul și aroma deosebite a gutuilor le fac benefice pentru persoanele care suferă de afecțiuni psihice și oboseală cronică.
  5. Gutuile sunt potrivite și pentru combaterea anemiei, deoarece stimulează pofta de mâncare și conțin un nivel ridicat de fier.
  6. Gutuile sunt bune pentru combaterea stărilor de greață, fiind recomandat să mâncați câteva felii dimineața, pe stomacul gol.
  7. Nu doar pulpa fructului este benefică, ci și semințele. Acestea sunt bune pentru combaterea tuberculozei în formă incipientă, bronșitei și anginei pectorale.
  8. Persoanele care doresc să slăbească pot mânca gutui în cantități mari, deoarece au foarte puține calorii: 44/100 de grame.
  9. Gutuile ajută la vindecarea rănilor. 

Jurnalist la mai multe publicatii online, dar si la Radio/TV. CEO la actualnews.ro, ytb.ro, avramflorea.ro, jurnalulromaniei.info, observatorulromanesc.info si magazinul selectshop.ro. Si-a inceput activitatea de Jurnalist din 2016

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Sănătate

To Top